Veel gestelde vragen

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig voor het gewenste resultaat?

Tijdens het consult zullen we op basis van onze ervaring een schatting maken van de aantal benodigde laserbehandelingen. Het is echter niet mogelijk om specifiek te voorspellen hoeveel behandelingen voor jou nodig zullen zijn. Dit komt door verschillende factoren die een rol spelen bij het verwijderen van permanente make-up, zoals de diepte van de pigmentatie, de duur van de aanwezigheid van de PMU op je huid, de kleur en het type pigment, evenals je huidtype en -conditie. Vanwege deze factoren kan de aantal benodigde behandelingen sterk variëren van persoon tot persoon. Het herstel van het lichaam na een laserbehandeling vergt minimaal 6 weken. Het is van belang te realiseren dat het niet raadzaam is om een vervolgbehandeling binnen deze periode te plannen, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om de afgebroken inktdeeltjes op natuurlijke wijze af te voeren.

Wat zijn de kosten van de behandeling?

– Voor het verwijderen van permanente make-up op de wenkbrauwen en lippen hanteren wij een tarief van €95,- per behandeling. 

– Voor het verwijderen van een tatoeage tot 20cm² bedragen de kosten €120,- per behandeling.

Wij bieden geen behandelingen aan voor tatoeages met een oppervlakte groter dan 20cm².

Voor de behandeling

Bij het eerste consult beoordelen we of je huid en permanente make-up geschikt is voor de behandeling en bespreken we het verwachte resultaat.

– De permanente make-up moet minimaal 6 weken oud zijn voordat we kunnen beginnen met de behandeling.

– Je huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Vermijd recente blootstelling aan zon, zonnebank of zelfbruiner om ongewenste verkleuringen te voorkomen. Bescherm de huid gedurende 6 weken na de behandeling met een zonnebrandcrème (SPF50) en breng deze regelmatigaan.

– Gebruik van bepaalde medicatie kan de huid gevoeliger maken. Dit kan complicaties veroorzaken. Informeer ons over je medicijngebruik.

– Het verwijderen van permanente make-up/tatoeages wordt afgeraden bij zwangere vrouwen. 

– Het verwijderen van permanente make-up/tatoeages wordt afgeraden bij een leverafwijking.

Na de behandeling

Na een laserbehandeling voor pigmentverwijdering kun je direct je dagelijks leven voortzetten. Het is mogelijk dat tot 24 uur na de behandeling reacties van de huid optreden, zoals warmte, een branderig gevoel, roodheid en uitdroging/blaasjes. Deze reacties kunnen ca. 7 dagen aanhouden. In sommige gevallen kunnen haartjes in de buurt van de behandelde plek tijdelijk wit/lichtblond worden, maar je eigen wenkbrauw haarkleur zal uiteindelijk terugkeren. 

Het is van groot belang dat je de juiste nazorgprocedure volgt, aangezien dit grotendeels bepaalt hoe jehuid eruit zal zien na het genezingsproces. Vermijd tijdens het verwijderingsproces van pigment zonnebaden en zonnebank bezoeken om verstoring van de pigmentatie te voorkomen. Littekens ontstaan niet door de laserbehandeling zelf, maar door het krabben aan korstjes en het niet opvolgen van de nazorgadviezen. Vermijd je bezoek aan de sauna, stoombad of zwembad, warmte, stoom, chloorwater en  vermijd zware lichamelijke activiteiten en sporten die zweten kunnen veroorzaken. Dit kan de huidirritatie verergeren. 

Direct na de behandeling of in de eerste 3 dagen kan roodheid en zwelling optreden, wat een normaal onderdeel van het herstelproces is. Gebruik een hoge zonnefactor als je toch in de zon komt. Vermijd krabben of peuteren, omdat dit het genezingsproces aanzienlijk kan vertragen. Vermijd de eerste 3 weken chemische peelings, peelings, microdermabrasie, licht (laser) therapie.

Wij staan klaar om je te adviseren en je vragen te beantwoorden over de nazorg van je huid na de behandeling. Neem gerust contact met ons op.

Is het een veilige behandeling?

Het verwijderen van pigment met deze lasertechniek is over het algemeen veilig, maar er bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Na de behandeling kan de behandelde plek tot ongeveer 7 dagen lang rood blijven. Sommige mensen kunnen jeuk of irritatie ervaren als ze overgevoelig zijn voor de inkt, omdat deze opnieuw in het lichaam wordt gebracht. Er is een kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral bij blootstelling aan UV-straling. Het branderig gevoel na de behandeling geeft aan dat de behandeling effectief is. Soms kan er na het verwijderen van pigment ‘restpigment’ achterblijven, wat kan leiden tot lichte gele of rozeachtige verkleuring van de pigmentatie. Dit heeft te maken met het soort pigment/verhouding/merk waarmee is gewerkt.

Worden mijn eigen haartjes geschoren of weggelaserd? 

Bij het verwijderen van PMU of tatoeages worden de haartjes niet geschoren of weggelaserd. De focus ligt op het gericht behandelen van de pigmentatie zonder de omliggende haartjes te beïnvloeden. Op deze manier kunnen we de permanente make-up/tatoeage verwijderen terwijl de natuurlijke haargroei behouden blijft.

Hoe lang duurt de behandeling?

Er wordt 30 minuten gereserveerd voor deze behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt de behandeling goed verdragen vanwege de snelle werking.